0886741026 Раб. време: 10:00 - 20:00 ч. facebook.com/bvdhranitelnidobavki bvd.bg Блог
Обратни хиперскстензии

Обратни хиперскстензии - едно от упражненията за да стегнете и оформите седалищните мускули. 

Поставете пейката под ъгъл от около 45 градуса и я регулирайте така, че да ви стане удобно за изпълнението на движенията.

Легнете върху облегалката на пейката с лице към нея, като само торса да бъде върху нейната повърхност, а долната част на тялото ви да остане във въздуха. Задръжте се с ръце за страничните части на пейката, за да запазите стабилност при извършване на упражнението.

Дръжте краката си изправени и започнете да ги вдигате едновременно, до достигане на възможно най-високо положение и максимално свиване на седалищните мускули и тези в долната част на гърба. След това върнете в начална позиция, без да докосвате пода с крака.

Направете 3-4 серии с по 10-15 повторения, като през цялото време се стремете да запазите контрола върху движенията и не използвате инерцията на засилването.

Обратните хиперекстензии съвсем леко увеличават гъвкавостта на бедрените флексори и останалите сухожилия и мускули участващи при изпълнението им, но големите ползи за други – подобряване на формата на седалищните мускули и на бедрата, тяхното укрепване и стягане. Само за няколко седмици, резултатите от упражнението ще са видими не само за вас, но и за околните.

Абонирайте се за нашите специални промо кодове!

Намаления до -30% и скрити оферти!