0886741026 Раб. време: 10:00 - 20:00 ч. facebook.com/bvdhranitelnidobavki bvd.bg Блог

Nutrytec AOL Platinum 100 caps.

AOL е хранителна добавка, действаща като мощен прекурсор на хормона на растежа (IGF).

44.50 лв.
Цена с VIP карта: 39.16 лв.

AOL е хранителна добавка, действаща като мощен прекурсор на хормона на растежа (IGF).

Този хормон, наречн още соматотропен, подобрява растежа, физическата активност, силата, намалява мускулна умора, подобрява мускулна еластичност и увеличава синтеза на протеини. Тези ефекти са в резултат на комбинацията от трите основни аминокиселини като аргинин, орнитин и лизин.

ПРЕДИМСТВА:
Аргинина, орнитина и лизина са аминокиселини, участващи в производството на различни ензими, хормони и са част от структурата на много протеини.
Подпомагат отделянето на хормона на растежа (GH), инсулин, глюкагон и пролактин.
Те са компонент на хормона вазопресин, произвеждан от хипофизната жлеза.
Тези аминокиселини са физиологичен прекурсор на различни съединения, такива като азотен оксид (NO), пролин, глутамат, креатин или карбамид.
Спомагат за производството на лимфоцити.
Накрая аргинин има положителен ефект върху мъжката полова активност и тази на мозъка и кръвообращението.
По отношение на орнитин, тази аминокиселина играе важна роля в цикъла на уреята: трансформира амоняка - основен токсин в черния дроб. Също е предшественик на биосинтетичния цитрулин амино киселина, глутаминова киселина и пролин. От друга страна, помага в процеса на синтеза на аргинина, мощността на вазодилатацията, транспорта и съхранението на азота в мускулната тъкан.

Тези две аминокиселини, аргинин и орнитин, притежават силен синергичен ефект върху стимулирането на растежния хормон, IGF, и в блокиране на соматостатин, който неутрализира хормона. Следователно, те проявяват анаболна активност като стимулират освобождаването на растежен хормон от хипофизната жлеза. Това води до увеличаване на мускулната маса и сила, с последващо повишаване на спортните постижения. Освен това, заедно действат като силен вазодилататор, чрез повишаване на кръвния поток в тялото, количеството на азотен оксид, притока на хранителните вещества в мускулните клетки.

Накрая, лизин - аминокиселина играеща основна роля в изграждането на всички протеини в тялото, включително мускулните протеини, които заедно с редовна тренировка, води до увеличаване на мускулната маса. Също така е от съществено значение при възстановяването на тъканите, възстановяването след операции и спортни травми, или в производството на хормони, ензими и антитела. Освен това насърчава усвояването на калция и участва в производството на колаген, като се избягва риска от остеопороза. Помага да се синтезира и метионин, карнитин, основен преносител на мастните киселини с цел мобилизиране на мастните депа, за да осигури енергия на тялото.

Дозировка: 3 капсули дневно по време на хранене..

Опаковка: 100 капс.

Производител: Nutrytec (Испания).

Абонирайте се за нашите специални промо кодове!

Намаления до -30% и скрити оферти!