0886741026 Раб. време: 10:00 - 20:00 ч. facebook.com/bvdhranitelnidobavki bvd.bg Блог

Nutrytec BULK series BCAA 6:1:1 400 gr.

BCCA от серията Bulk на Nutrytec е хранителна добавка с формула, състояща се от аминокиселините с разклонена верига левцин, изолевцин ивалин в съотношение 6:1:1.

54.90 лв.
Цена с VIP карта: 48.31 лв.

BCCA от серията Bulk на Nutrytec е хранителна добавка с формула, състояща се от аминокиселините с разклонена верига левцин, изолевцин ивалин в съотношение 6:1:1.

Тези три основни аминокиселини представляват една трета от скелетната мускулатураТе са от основно значение за интензивни или продължителни тренировки и са най-важните аминокиселини за формирането на мускулната маса и енергетиката на оргамизма.

Функции в:

- Енергетиката и метаболизма.
- Протеиновият синтез.
- Изграждането на мускулите.
- Предпазването на мускулите.
- Намаляване умората и повишаване на работоспособността.


Левцина има антикатаболен ефект. Заедно с изолевцина и растежния хормон участва в образуването и възстановяването на мускулната тъкан, служи за заздравяване на рани. Косвено играе регулаторна роля в секрецията на жлъчката и участва в метаболизма на възбуждащи невротрансмитери в централната нервна система. Тяхното участие е от ключово значение за синтеза на мускулния протеин.
Изолевцин е аминокиселина, отговорна за регулиране на нивата на кръвната захар, възстановяването на мускулната тъкан след тренировка.
В същото време, валина повишава умствената енергия и емоционално спокойствие, подобрява мускулната координация и подпомага възстановяването на тъканите.
Тези аминокиселини навлизат в мускулните влакна и имат ергогенни ефекти, предимно спиране на катаболните ефекти и полза за анаболизма. Следователно BCAAs се използват в тялото като регулатори на синтеза и разграждането (протеолизата) на протеини и са ключов прекурсор в синтеза на аланин и глутамин, участващи в цикъла на Кребс за производство на енергия.
Освен това те стимулират клетъчния имунитет.

ДозировкаРазтворете 2 лъжички (6 g.) в 150 - 200mlвода и консумирайте преди и след тренировка. Добри резултати има при прием един или два пъти на ден.  Ако имате еднократен прием, за предпочитане е да е половин час преди тренировката.

Опаковка: 400 гр. в два вкуса - лимон и цитронада.

Производител: Nutrytec (Испания).

Абонирайте се за нашите специални промо кодове!

Намаления до -30% и скрити оферти!