0886741026 Раб. време: 10:00 - 20:00 ч. facebook.com/bvdhranitelnidobavki bvd.bg Блог

Nutrytec ZMA Platinum 100 caps.

ZMA Platinum на Nutrytec е специализирана анаболичната формула от синергично взаимодействащи си цинк, магнезий и витамин В6.

39.90 лв.
Цена с VIP карта: 35.11 лв.

ZMA Platinum на Nutrytec е специализирана анаболичната формула от синергично взаимодействащи си цинк, магнезий и витамин В6.

Цинкът е съществен елемент, участващ в различни биохимични процеси необходими за дейността на над 300 ензими, участващи в метаболизма и процесите на разграждане на храните, защитата срещу свободните радикали в клетките.

Известно е също така, че цинкът фигурира в структурата на метаболитните ензими, които са необходими за поддържане на нормалните нива на хормоните.

Дефицита на цинк има отрицателен ефект върху производството на тестостерон (анаболен хормон) и следователно върху силата и мускулната маса. Намаляването на цинк може да се интензифицира по време на тренировка или други физически дейности. Доказано е, че недостига на цинк е много по-висок при спортисти и физически активни хора.

Недостига на цинк може да доведе до увреждане на имунната система.

Магнезият е елемент, който играе основна роля в много клетъчни реакции, свързани с катализата на храната и образуването на нови метаболитни продукти. Над 300 метаболитни реакции изискват наличието на магнезии като кофактор, например гликолизата, метаболизма на мазнините, синтеза на протеини или синтеза на АТФ.

Магнезият също така регулира нервно-мускулната, сърдечно-съдовата, имунната и хормоналната функции.

Има връзка между нивата на магнезия и кортизола. Високите нива на кортизол имат катаболитен ефект върху скелетната мускулатура, а магнезия редуцира този ефект.

Витамин В6 е необходим за някои процеси, протичащи през периоди на физическа активност. Такива процеси са напр. превръщането на мускулния и чернодробния гликоген до глюкоза и аминокиселинното деаминиране, получаващо се в процеса на глюконеогенезата.

 ZMA насърчава синтеза на хормони, свързани с белтъчния анаболизъм, намалява катаболизма, засилва имунната система и подпомага адаптирането към физически натоварвания.

Различни изследвания показват, че добавката на ZMA по време на физически усилия, увеличава нивата на тестостерон, IGF-1 и растежа и развитието на мускулите.

Ползи от приема на ZMA:

 - Увеличава белтъчния анаболизъм.
 - Повишава мускулна маса и сила.
 - Подобрява издръжливостта по време на тренировка.
 - Повишава нивата на IGF-1.
 - Поддържа синтеза на тестостерона.
 - Понижава нивата на кортизола.

Дозировка: Приемайте 3 капс. дневно преди хранене.

Опаковка: 100 капс.

Производител: Nutrytec (Испания). 

Абонирайте се за нашите специални промо кодове!

Намаления до -30% и скрити оферти!