0886741026 Раб. време: 10:00 - 20:00 ч. facebook.com/bvdhranitelnidobavki bvd.bg Блог

Nutytec Xplosive Train 500 gr.

79.00 лв.
Цена с VIP карта: 69.52 лв.

Xplosive Train от серията SportLabs® на Nutrytec е новата хранителна добавка за преди тренировка, която съчетава 4 от най-подходящите форми на креатин (креатин монохидрат Creapure® нитрат креатин, креатин MagnaPower® и Creatrona®), бустери на азотен оксидстимуланти на нервната система за концентрация и максимален интензитет, HMB и комплекс от витамини и минерали, само с една цел - да реализирате най-интензивните си тренировки, които някога сте правили.

Xplosive Train е мулти-креатинoва формула, съставена от няколко патентовани ново поколение креатини, която подобрява работата на мускулите по време на високоинтензивни тренировки, като анаеробно силово натоварване, бягане и всяка друга аеробна или анаеробна активност. Ефектът на креатина е доказан в различни проучвания при хора с различна степен на тренираност и ниво на спортна подготвеност. Резултатите от тези проучвания показват, че креатинът може значително да увеличи резултатността в най-разнообразни видове спорт.

Някои от основните предимства на Xplosive Train са :
- Създаден, за да ви помогне да тренирате зверски силово и експлозивно.
- Съдържа 4 форми на креатина с най-високо качество.
- Има ускорители на азотния оксид за максимално разширяване на кръвоносните съдове и ускоряване на кръвопотока.
- Осигурява интензивна енергия и умствена концентрация.
- С ХМБ за по-добро възстановяване.
- Комплекс от витамини и минерали.
- 30 дози в опаковка.

Xplosive Train осигурява най-авангардната креатинова матрица на пазара.
Креатинът е съединение доказало способността си на ергогенен помощник, чрез повишаване на силата и енергията в мускула. Креатин също забавя появата на умора и води до подобряване на спортните постижения.
Механизъм на действие на креатина е чрез увеличаване на клетъчните нива на фосфокреатин. 
ATP → ADP + фосфокреатин + креатин.
Креатин в Xplosive Траин предлага най-високото качество и чистота на зползваните суровини и производственият процес гарантират креатин с най-висока фармацевтично качество.
Креатин монохидрат (Creapure®)Това е креатин монохидрат с висока чистота и се произвежда в Германия (лаборатория AlzChem). 
Creapure® е златен стандарт в света за креатините. 
Креатин нитратът е креатинова форма, в която нитрата (NO3) е присъединен към молекулата на креатин. Постигнато е подобряване на неговата разтворимост във вода. С добавянето на азотна киселина, тази формула добива безпрецедентна ефективност, като подобрява креатиновите нива в молекулите синергиращи ефективността на тренировъчното натоварване.
От гледна точка на разтворимост във вода, университетски проучвания показват, че нитрат е много по-висока степен на разтворимост, отколкото повечето други известни форми на креатина. Той също така помага да се увеличи нивата на азотен оксид в организма и нивата на ATP. Plasma нитрата открива нови пътища за мускулите, което ще насърчава по-голямата доставка на хранителни вещества до мускулните влакна, което от своя страна ще доведе до по-големи ползи за увеличаване на силата и мускулната маса.
Креатин хелат на MagnaPower® съдържаща патентована форма на магнезий и креатин на Albion Labs. Потенциалът на креатиновата добавка се ограничава от реакцията на лактата, който действа за превръщането на креатина в креатинин.  При тази реакция се свързва амино групата на креатина с киселина група. Блокирането на конвертирането на креатина в креатинин, осигурява анаболения ефект. MagnaPower® на креатина, подпомага този процес чрез смесване с магнезиев креатин. Магнезият има силни алкални свойства, които намаляват киселинността на средата на креатина и го поддържат високоактивен в разтвор, готов за употреба.
Creatrona® е нова форма на креатин, който е съставен от креатин Creapure® и двоен буфер смес от натриев карбонат и динатриев бикарбонатДвойната форма на буфериране е процес подобен на този, използван от тялото ни, за да се предотврати кръвното подкиселяване в ситуации на максимални усилия. В производствения процес е подобрена рН, която е между 8 и 12.
Този нов креатин е по-ефективен, отколкото други видове, включително и тези с повишена алкалност рН (Kre-алкална). 
буфер система Създаване-Trona® осигурява голяма стабилност и следователно подобрява усвояването на креатина в организма. Съдържанието на натриев компонент в състава е от решаващо значение за бионаличност и поемането на креатин от мускулните клетки. Това е възможно, тъй като абсорбцията на креатин се извършва в тънките черва, чрез активни транспортни процеси. За разлика от други алкален креатин, Crea-Trona® намалява преобразуването на креатина в креатинин в стомаха. В тялото има налични по-високи нива на биологично активен креатин за по-дълго време. Това е креатин, който се абсорбира напълно, с най-високо качество и чистота, и е предназначен за елитни спортисти.
Подобрява производството на азотен оксид.

Аргинин и цитрулин са част от азотен оксид формулата в нашата добавка. Приетият цитрулин се превръща в аргинин и преминавайки през бъбреците в кръвта, води до повишаване на ендогенните нива на аргинина в кръвната плазма. През последните години се обръща особено внимание на възможноста за защитната роля на аргинина срещу сърдечно-съдовите заболявания. Научна основа за факта, е че тази аминокиселина е метаболитен прекурсор на азотен оксид (NO), молекула. Азотния оксид увеличава притока на кръв и осигурява достигне на повече хранителни вещества в мускулните клетки.
Цитрулин е показано в няколко клинични проучвания, че може да увеличи нивата от аргинин и азотен оксид. Проучванията показват, че цитрулин увеличава скоростта на синтеза на АТФ по време на тренировка и позволява по-голямо възстановяване фосфокреатин след тренировка. Цитрулина намалява нивата на млечна киселина и амоняк, което води до подобрена работа на мускулите и за повишаване на устойчивостта им на умора.
Аргинин алфа кето глутарат е форма на аргинина с високо повишена бионаличност, което води до повишаване на неговата ефективност. Алфа-кетоглутаратът е един от най-важните основни вещества на цикъла на Кребс, процес, обхващащ производство на енергия от всички клетки, и в същото време е важно междинно съединение в метаболизма на аминокиселини.
Наличието на бета-аланин, неесенциална аминокиселина, регулира синтеза на карнозин в нашето тяло. По време на физически упражнения, и особено когато са с висока интензивност е налице натрупване на киселини и йони на водорода. Това натрупване на йони води до намаляване на рН, което води до появата на умора в мускулите. 

L-тирозин е неесенциална аминокиселина, чиято подкрепа е от съществено значение за физическото и психическото здраве. Това е прекурсор на невротрансмитери като адреналин, норадреналин и допамин, в допълнение към меланин и тироксин влияние върху синтеза им.

Таурин, който има няколко основни функции, една от които е че мускулните клетки се разширяват, което допринася да задържат повече вода и по този начин да се увеличи обемът на клетката. За тялото това е важно, защото разширени мускулни клетки могат да увеличат хидратацията, а това води до по-висок процент на синтеза на протеини.

Кофеинът помага за преодоляване на умората и стимулиране на централната нервна система, възстановяване на бдителността и премахване на сънливостта.


Черен и лют червен пипер, които регулират кръвното налягане и сърдечния пулс, укрепват сърцето, както и са с високо ефективни за стимулирането дейността на храносмилателната система и кръвоносната система.

Rhodiola Rosea е растение, което се расте в студените региони на света и се използва за повишаване на физическата активност и се смята за мощен адаптоген. Има имунностимулиращи свойства. Ползите са както във  физически, така и в психически аспект. Намалява умствената умора. Ефектите на Rhodiola Rosea се приписват на свойството за подобряване на наличността на серотонин и допамин в опиоидните рецептори.
Супер силни формула 3 грама НМВ.
Киселината β-хидрокси β-метилбутират (ХМБ), според няколко проучвания, намалява мускулния катаболизъм и оптимизира мускулните процеси, подобрява физическата активност и представяне. Също така е установено, че допълването ХМБ процеси намаляват протеиновите загуби в скелетните мускули при интензивни тренировки.
HMB се среща естествено в организма, като метаболит на аминокиселината левцин.
Тя е силно препоръчително за спортисти с интензивен режим на хранене, тъй като се избягва загубата на мускулна маса и да насърчава растежа след тренировка с тежести.Той също така помага да се поддържа усвояването на протеин в човешкото тяло.
Последните проучвания показват, че HMB може да стимулира увеличаването на мускулна маса и сила, да увеличи ефективността от тренировката с повече от 200% в сравнение с тези, които не го приема като добавка. Спортисти, които използват HMB удвояват мускулната си маса и свалят два пъти повече мазнини, отколкото спортисти, които приемат плацебо.
Правилното използване на ХМБ също помага на имунната система при изтощение и прекомерно натоварване и в същото време е в състояние да регулира положително нивата на холестерола.

Осъществено с комплекс от витамини и минерали.
Мулти-витамин комплекса в Xplosive Train съдържа витамин B1, важни за метаболизма на въглехидрати, протеини, мазнини и нуклеинови киселини (РНК и ДНК). В същото време, витамин В2 е от решаващо значение за енергията в тялото. Друга функция е за детоксикация на организма от вредни вещества. Витамин B6 увеличава мускулната дейност и производството на енергия и следователно е много популярен сред атлетите. Увеличаването на мускулната дейност изисква наличието на повече витамин В6. Витамин В6 спомага за освобождаването на гликоген, която се съхранява в мускулите и черния дроб.

Дозировка: 25 гр. от продукта се разтварят в 250-300 мл. вода и се консумират 30-40 мин. преди тренировка.

Опаковка: 500 гр.

Производител: Nutrytec (Испания).

Абонирайте се за нашите специални промо кодове!

Намаления до -30% и скрити оферти!